Jaké jsou výhody fermentovaných látek v kosmetice?
Rostliny jsou skvělé - fermenty jsou však ještě lepší
Organická kosmetika je samozřejmě vždy skvělá, a to z toho důvodu, že hýčká Vaši pleť cennými složkami a je také zcela přírodní. Ale ještě lepší je, když použijete fermentované ingredience, neboť skýtají několik výhod.
Tři výhody fermentovaných složek
1. Některé fermentované složky konzervují výrobky a nahrazují konzervační látky.
Kvašené potraviny, jako jsou jogurty, kombucha a kysané zelí, mají v kuchyni své pevné místo, protože nejen výborně chutnají, ale jsou také opravdu zdravé. Procesem kvašení lze přírodní suroviny přeměnit, obvykle přidáním speciálních enzymů nebo bakterií, jako je Lactobacillus, takovým způsobem, že působí proti množení nežádoucích bakterií a plísní. A když lze takto uchovávat potraviny, proč ne kosmetiku?
Díky použití fermentovaných složek se můžeme obejít bez syntetických konzervačních látek, a tím i bez zbytečných plnidel v našich produktech, a poskytnout Vám tak skutečně pouze koncentrovanou organickou rostlinnou sílu. Skvělé, že?
2. Fermentace činí účinné látky rostlinného původu ještě dostupnějšími.
Proces fermentace způsobuje, že se složky v rostlinách rozkládají na různé účinné látky. Tímto způsobem se mnohé účinné látky stávají ještě přístupnějšími nebo dokonce vůbec přístupnými a mnohé rostliny mohou svůj plný potenciál rozvinout pouze tímto způsobem. A právě proto fermentované složky pečují o pleť a vlasy obzvláště účinně a intenzivně.
3. Fermentované složky jsou lépe snášeny.
Mikroorganismy štěpí složky, což zvyšuje přístupnost účinných látek. Tělo je lépe rozpozná a vstřebá. Proto jsou rostlinné složky po fermentaci lépe snášeny - zejména pokud jde o citlivé typy pleti.
Jak fungují naše fermentované složky?
Produkty Hands on Veggies jsou založeny na hodnotných organických rostlinných olejích a organických hydrolátech. Do receptur se přidávají pečlivě vybrané fermenty, které výrobkům dodávají jedinečné vlastnosti.
Ferment Lactobacillus
Tento kvas produkují bakterie Lactobacillus, které se obvykle používají při výrobě potravin, jako je kimči nebo kysané zelí, speciálním procesem z živného roztoku. Má širokospektrální antimikrobiální účinky, zejména proti bakteriím a intenzivně hydratuje.
Kokosový ferment (Lactobacillus / extrakt z plodů Cocos Nucifera)
Tento ferment je dokonalým doplňkem našeho prvního fermentu a účinně zabraňuje růstu kvasinek a plísní. Vzniká při kvašení kokosových ořechů pomocí kmene Lactobacillus a má nejen cenné protiplísňové vlastnosti, ale díky němu jsou naše výrobky obzvláště kompatibilní a hydratační.
Bambusový ferment (Lactobacillus / Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate)
V běžných kosmetických přípravcích poskytuje silikon hladkou konzistenci a známý hladký pocit na pokožce a vlasech. Bambus je přírodním zdrojem oxidu křemičitého, a proto je také přírodní alternativou silikonu. V našich výrobcích proto bambusový ferment přebírá mimo jiné i jeho funkci - a to zcela přirozeně a bez nežádoucích vedlejších účinků silikonu, jako je obávaný efekt nánosů. Naopak, bambusový ferment dodává vlasům úžasnou pružnost a podporuje jejich přirozený lesk.
Fermentované složky poskytují pleti a vlasům extra péči
Jak vidíte, kvašené suroviny mají celou řadu výhod. Jsou obzvláště dobře snášeny, slouží jako přírodní konzervační látky a mají také intenzivní hydratační, antimikrobiální nebo protiplísňové účinky. Kvašení navíc zajišťuje, že se cenné rostlinné složky lépe vstřebávají do pokožky. Můžete tak hýčkat svou pleť a vlasy jedinečným způsobem.
-
Doprava zdarma: Česká republika
od 990,00 Kč -
Bezplatné
vrácení zboží -
Doručení do 24 hodin
Doručujeme zásilky po celém světě
do více než 40 zemí